Morgenmad på 300 kcal der mætter
Denne opskrift indeholder 300 kcal pr. portion og 16g protein. Denne type morgenmad vil både kunne fungere til vægttab og vægtvedligeholdelse. Under vægttab hvor der skal spares på kalorierne er det vigtigt med hovedmåltider der mætter. Det behøver ikke altid være sådan, men det vil være en fordel det meste af tiden. For god mæthed i et måltid er der flere ting der er vigtige. Et højt proteinindhold, sund fedt, kostfibre og god volumen er nogle vigtige parametre i forhold til mæthed. Denne opskrift indeholder alle elementer. Sund fedt fra nødderne, protein fra skyr og æg, kostfibre fra havregryn og passende volumen. Volumen på måltidet vil kunne øges ved at tilføje fx. frisk frugt eller bær til måltidet.



Sund kage til morgenmad
Denne opskrift på bagt grød minder lidt om en sundere kage. For nogle er det ikke sagen med en morgenmad der minder om dessert, men for andre (inklusiv mig selv) er det helt perfekt. Jeg synes selv det er virkelig lækkert med en sød morgenmad, men som mætter godt i en sundere version. Det er vigtigt for mig at der er protein i min morgenmad hvis jeg skal være mæt i længere tid.
Kostplan til vægttab
Denne opskrift stammer fra min 4 ugers komplette kostplan En ny start
Kostplanen indeholder mere end 50 nye opskrifter, 4 ugers madplan inkl. indkøbsliste og næringsberegninger på alle opskrifter, dage og uger. Kostplanen indeholder i alt 1600 kcal pr. dag inkl. en ugentlig buffer til sociale stunder og weekendhygge. Kom godt fra start med dit vægttab med denne kostplan og overvej efterfølgende en skræddersyet kostplan som er en mere langsigtet og fleksibel løsning. Se direkte link til begge kostplaner nederst på siden.


Nem opskrift med mulighed for variation
Opskriften er lige til at gå til, og du kan nemt variere den alt efter sæson og præferencer:
- Brug banan, æble, blåbær eller hindbær i selve grøden
- Tilsæt kan eller kardemomme for ekstra smag
- Lav en større portion og opbevar i køleskabet – så har du morgenmad i flere dage
Find opskriften på bagt havregrød her:

Bagt grød
Ingredienser
- 2 dl havregryn
- 1 banan (ca.100g)
- 2 æg
- 2 dl minimælk (eller havredrik)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 20 g hasselnødder
- 20 g mørk chokolade
Tilbehør
- 150 g skyr (50g pr. portion)
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
- Mos bananen med en gaffel.
- Bland havregryn, mælk, æg, bagepulver og vaniljesukker sammen med bananen.
- Hak hasselnødder og mørk chokolade.
- Fordel grøden i et ildfast fad og drys med hasselnødder og chokolade.
- Bag i ovnen i ca. 30 min.
- Server hver portion med 50g skyr.
Serveringsforslag
Næringsindhold
1260 kJ/ 300 kcal pr. portion Protein 16g, kulhydrat 32g, kostfibre 3g, fedt 11gEn børnevenlig og hverdagsvenlig opskrift
Bagt grød er også rigtig god til børn, da konsistensen er blød og mild. Den kan spises lun direkte fra ovnen eller tages med på farten i en madkasse – og den egner sig både til hverdag og weekend.
Vil du prøve en ny måde at spise havregrød på?
Så er denne opskrift på bagt grød et oplagt sted at starte – enkel, lækker og tilpasset en hverdag med fokus på madro og næring.
Følg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge Pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor du finder opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag, træning og kost. Du kan følge Pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.