Opskrift på boller med hytteost, gulerod og solsikkekerner
Denne her opskrift har jeg lavet til jer, da jeg kan fornemme at mange er glade for at bruge hytteost til bagning. Det gode ved de her boller er, at de ikke skal hæve og så kan de nemt fryses ned og tøes op igen når de skal bruges. Jeg bruger dem til sandwich eller i stedet for en “almindelig” bolle til morgenmad med smør og ost. Bollerne indeholder udover hytteost også gulerod og solsikkekerner. Jeg elsker boller med gulerod og solsikkekerner! At komme frugt og grønt i bagværk er også en god måde til at få lidt flere vitaminer og mineraler, samt fibre som med bollerne her.
Proteinboller
Disse boller med hytteost kan også kaldes proteinboller fordi de indeholder en god mængde protein. Hvis vi sammenligner med mine andre meget populære sandwichboller, så indeholder disse dobbelt så meget protein pr. bolle og 65 kcal mindre. Bollerne er dog også en smule mindre, men mætter godt.
Kan man smage hytteosten?
Man kan ikke smage hytteosten, den tilføjer blot protein, mæthed og fylde til bollerne. Og så er det også med til at gøre bollerne dejlig luftige. Måske tænker du, “ja det kan hun sagtens sige” men flere af mine klienter, som var skeptiske har måtte overgive sig, så mon ikke det var forsøget værd? 😄
Sandwich med laks og smøreost
Jeg bruger ofte de her hytteostboller til at lave en sandwich med smøreost, laks, agurk og salat. Det er super nemt og smager fantastisk. Ved siden af har jeg ofte noget frugt eller grønt til at give en større volumen både på tallerkenen og i maven. Jeg synes det fungerer rigtig godt at slutte min frokost af med noget frugt, som er mere sødt. Mange kender at få lyst til noget sødt efter frokost og her kan et stykke frugt hjælpe.
Andre opskrifter med hytteost
Jeg har lavet en opskrift på nogle andre hytteostboller som er søde. Det er disse chokoladeboller med æble og hytteost. De fungerer rigtig godt som et sødt mellemmåltid med protein i. I mine skræddersyede kostplaner indgår de ofte som en valgmulighed til et mellemmåltid på 200 kcal sammen med lidt frugt eller grønt. Lige netop denne valgmulighed er mange af mine klienter glade for.
Find opskriften på hytteostbollerne her:
Hytteostboller
Ingredienser
- 100 g fuldkornsmel
- 100 g hvedemel
- 250 g hytteost 1,5%
- 3 æg
- 100 g revet gulerod
- 50 g solsikkekerner
- 2 tsk bagepulver
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bland alle ingredienser sammen i en skål og rør godt sammen med en ske.
- Klat bollerne ud på en bageplade i 8 lige store klatter.
- Bag i ovnen, når den er godt varm, i ca. 20 min
- Lad bollerne køle af på en rist – vent med at skære dem over til de er kølet af.
Serveringsforslag
Næringsindhold
756 kJ/ 180 kcal pr. bolle Protein 10g, kulhydrat 20g, kostfibre 3g, fedt 6gFølg Pigen i køkkenet på sociale medier
Husk at gå ind og følge mig på de sociale medier, hvor jeg deler opskrifter, videoer, tips og tricks og glimt fra min egen hverdag og kost. Du kan følge mig på Instagram, facebook og pinterest.