Denne her linse bolognese smager så lækkert og hvis den serveres med parmesan på toppen indeholder den også en god mængde protein selvom den ikke indeholder kød.
Retten mætter super godt, tager dog lidt tid at lave, men kan nemt fryses ned eller gemmes på køl i et par dage og spises til frokost evt. uden tilbehøret, hvis man ønsker en mere kaloriefattig frokost.
Linse bolognese
Antal: 4 portioner
Udskriv
Pin Recipe
Ingredienser
- 200 g røde linser
- 1 dåse sorte bønner
- 3 mellem gulerødder
- 1 stor squash
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk rapsolie
- 2 fed hvidløg
- 1 stort rødløg
- 1 grøntsagsbouillon terning
- 5-7 dl vand
- 2 spsk tomatpurre
- salt og peber
- 1-2 tsk paprika, spidskommen, chilipulver (af hver krydderi)
Tilbehør
- 400 g squash (100g pr. portion)
- 60 g parmesan (15g pr. portion)
Sådan gør du
- Start med at hakke løg og hvidløg.
- Riv squash og gulerødder på et rivejern.
- Kom olie i en gryde og svits løg, hvidløg og tomatpurre sammen med krydderierne.
- Tilsæt revet squash og gulerødder og svits i et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater og sorte bønner og rør sammen i et par minutter.
- Kog vand og tilsæt grøntsagsbouillon til bolognesen sammen med de røde linser.
- Lad simre til den ønskede konsistens 20-30 min. Krydr med salt og peber.
- Server ovenpå revet squash og med parmesan på toppen (revet squash kan blanceres).
Serveringsforslag
Server til aftensmad med revet squash og parmesan. Kan også serveres med frisk pasta i stedet for squash. 1 portion linse bolognese uden tilbehør (squash og parmesan) er 424 kcal.