Svampestroganoff med linser og ris

svampestroganoff

Nem opskrift på svampestroganoff

Denne svampestroganoff er en af mine favoritter, når jeg vil have noget nemt og varmt på menuen.
Den har den klassiske stroganoff-smag med hvidløg, paprika og fløde – bare i en grønnere version
med svampe og linser.

Comfort food

Denne her ret er indbegrebet af comfort food, hvis i spørger mig. Jeg elsker varm, cremet og sammenkogt mad når det er mørkt og koldt udenfor. Den er helt perfekt til en kold efterårs/vinter aften med stearinlys tændt og hyggetøj.

Kalorieindhold og næring

Opskriften stammer fra min 4 ugers komplette kostplan – En ny start og den indeholder 486 kcal og 14g protein pr. portion. Vil man gerne have mere protein kan man evt. tilføje kylling eller bacon til retten. Ellers kan man selvfølgelig spise en lidt større portion, hvis ikke kalorierne er et problem.

Mine egne tips

  • Jeg laver gerne en stor portion, så der er nem mad til dagen efter.
  • Hvis du vil spare yderligere på kalorierne, kan du bruge madlavningsfløde i stedet for piskefløde.
  • Tilsæt evt. en håndfuld spinat eller lidt grønkål lige inden servering for mere grønt.

Variationer af opskriften

  • Brug grønne eller brune linser i stedet for beluga, hvis du har det på lager.
  • Ris kan erstattes af bulgur, quinoa eller kartoffelmos.
  • Skift piskefløde ud med plantefløde for en vegansk version.
svampestroganoff
Ingen bedømmelse endnu

Svampestroganoff

Forb. tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Portioner: 4 portioner
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser

  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie til gryden
  • 400 g champignon eller blandede svampe
  • 30 g tørrede kantareller
  • 1,5 dl piskefløde 38%
  • 3 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 75 g beluga linser
  • 100 g tomatpure
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk chilipulver
  • 560 g kogte ris (140g kogte ris pr. portion)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at sætte de tørrede kantareller i blød i koldt vand.
  • Hak løg, hvidløg og svits i lidt olivenolie i en stor gryde.
  • Rens og skær champignon i mindre stykker.
  • Tilsæt champignon til gryden og lad stege i et par minutter sammen med løgene.
  • Sæt ris over og koge.
  • Tilsæt nu 3 dl vand fra de tørrede svampe til gryden sammen med bouillon terningen.
  • Tilsæt også piskefløde, beluga linser, tomatpure og krydderierne.
  • Lad simre under låg mens risene koges færdig.
  • Server en portion svampestroganoff med 140g kogte ris.

Serveringsforslag

Server en frisk grøn salat til eller noget brød for mere fylde. 

Næringsindhold

2041 kJ/ 486 kcal pr. portion
Protein 14g, kulhydrat 61g, kostfibre 6g, fedt 19g

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om svampestroganoff

Kan jeg bruge andre svampe end champignon?
Ja, du kan bruge lige de svampe, du har – fx østershatte, portobello eller kantareller.

Kan retten fryses?
Ja, svampestroganoff kan sagtens fryses i op til 3 måneder. Tilsæt lidt vand eller fløde ved
genopvarmning for at få saucen cremet igen.

Kan den laves uden linser?
Ja, men linserne giver både fylde og protein, så jeg anbefaler at beholde dem.

Hvad passer godt som tilbehør?
Ris er klassisk, men den smager også skønt med kartoffelmos, pasta eller et godt stykke brød.

Følger du Pigen i køkkenet på sociale medier?

Husk at gå ind og følge Pigen i køkkenet på de sociale medier, hvor du finder opskrifter, videoer, tips og tricks, træning mm. Du kan følge Pigen i køkkenet på Instagram, facebook og pinterest.

Tilbud!
Den oprindelige pris var: 498.00 kr..Den aktuelle pris er: 399.00 kr..
Tilbud!
Den oprindelige pris var: 698.00 kr..Den aktuelle pris er: 549.00 kr..
Tilbud!
Den oprindelige pris var: 398.00 kr..Den aktuelle pris er: 299.00 kr..
Tilbud!

Pakketilbud

Planner + Planner

Den oprindelige pris var: 498.00 kr..Den aktuelle pris er: 399.00 kr..
Tilbud!
Den oprindelige pris var: 498.00 kr..Den aktuelle pris er: 399.00 kr..
Tilbud!
Den oprindelige pris var: 448.00 kr..Den aktuelle pris er: 349.00 kr..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




0